sv-dag2017

”Hur bygger vi en attraktiv webb för en plats?”, vad jag kommer prata om på SiteVision-dagarna 2017

Utdrag från programmet:

”I början av året lanserade Falkenberg en webb dedikerad till platsen Falkenberg. Det gjordes på den traditionella kommun­domänen, falkenberg.se. Kommunorganisationen med medborgartjänster har istället flyttat till kommun.falkenberg.se. Varför gjorde vi så och vilka för- respektive nackdelar har vi sett med att vända på begreppen?

Till den nya webbplatsen fanns ett behov av att kunna visa vad som händer i Falkenberg. Detta gjorde att vi byggde en evenemangskalender i SiteVision som kan hantera komplexa händelser. Kalendern ska inspirera till nyfikenhet för besökare samt ge rika möjligheter för redaktörer, bland annat genom att kunna lägga in flera datum, göra kategoriseringar via metadata samt hantera bild och text. Evenemangskalendern blev så lyckad att man i Falkenberg redan har återanvänt den i fler projekt. Vi går igenom delar av den tekniska lösningen vi tog fram för att kunna uppnå den flexibilitetet som krävdes av kalendern.”

Leave a Comment

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>