orgpostbildfraga

Stila den svårstilade webbfrågan i SiteVision

Warning: fopen(/usr/local/pem/vhosts/272394/webspace/httpdocs/johanalbertsson.se/wp-content/plugins/devformatter/geshi/geshi/javascript.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/62/2004462/johanalbertsson.se/public_html/wp-content/plugins/devformatter/devgeshi.php on line 103 Warning: fopen(/usr/local/pem/vhosts/272394/webspace/httpdocs/johanalbertsson.se/wp-content/plugins/devformatter/geshi/geshi/javascript.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/62/2004462/johanalbertsson.se/public_html/wp-content/plugins/devformatter/devgeshi.php on line 103 Warning: fopen(/usr/local/pem/vhosts/272394/webspace/httpdocs/johanalbertsson.se/wp-content/plugins/devformatter/geshi/geshi/javascript.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/62/2004462/johanalbertsson.se/public_html/wp-content/plugins/devformatter/devgeshi.php on line 103

Webbfrågan är en modul som kan en webbplats att känns i alla fall lite mer “socialt”.

Problemet är att man inte kommer åt den med CSS, utan varje gång en redaktör vill använda webbfrågan måste hon göra en mängd inställningar för att den skall passa in med resten av webbsidans utseende. Därför kan man ibland som administratör dra sig för att ge redaktörerna rättigheter att använda sig av modulen.

Men det finns en lösning! Tack vara jQuery kan vi lista ut webbfrågans olika delar, och tilldela dem klasser, samt ändra dess färger etc.

jQuery-skriptet kan man lägga i grundmallen så det körs på alla sidor. På så sätt kommer webbfrågorna se rätt ut var än redaktören placerar den. Det enda redaktören behöver göra är att tilldela modulen klassen “webbfraga”.

 javascript |  copy code |? 
<script>
$(document).ready(function() {
 
 var doDouble = true;
 $(".webbfraga table table").each(function (i) {
 
 // Sätter klass på rubrik
 $(".webbfraga caption").each(function (i) {
 $(this).removeClass('normal');
 $(this).addClass('ah4');
 });
 
 // Sätter rätt klass på text
 $(".webbfraga .normal").each(function (i) {
 $(this).removeClass('normal');
 $(this).addClass('11px');
 });
 
 // Sätter färg på staplar
 // Om den skall vara helfärgad
 if($(this).find('th').size() == 1)
 {
 
 var s = $(this).parent().parent().html();
 
 if(s.indexOf("(0)") > -1)
 {
 // Bara vit
 $(this).find('th').css('background-color', '#ecebeb');
 }
 else
 {
 // Bara blå
 $(this).find('th').css('background-color', '#00f');
 }
 
 }
 else
 {
 // Två
 $(this).find('th:nth-child(1)').css('background-color', '#00f');
 $(this).find('th:nth-child(2)').css('background-color', '#ecebeb');
 }
 });
});
</script>

Leave a Comment

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>