toppbild

SiteVision-lösning för iPad på Naturhistoriska

Naturhistoriska har nu öppnat utställningen ”Fossil och evolution” för vilken jag utvecklat en SiteVision-lösning som visas på iPad-skärmar.

Redaktörer kan med hjälp av artiklar lägga in all information som direkt uppdateras på plattorna, eftersom dessa är uppkopplade via wifi mot SiteVision-servern.

SiteVision-lösningen ligger som ett eget hus, men på samma server som Naturhistoriska externa webbplats, så inga nya kostnader tillkom. Redaktörerna fanns också redan i systemet, så även det var enkelt att lösa.

Fördelen gentemot att bygga lösningen som en app är bland annat att ingenting behöver kompileras och ”pushas ut”, istället är all funktion byggd i JavaScript som laddas ”live”.

DN skriver följande om hur vi tänkt kring informationen som visas på plattorna:

Textinformation som tidigare satt på väggar och skyltar i montrarna har förlorat sin fysiska form och fått flytta in på digitala plattskärmar, uppsatta på lämplig höjd för både barn och vuxna.

När Tove Frambäck fick siffror på att 80–85 procent i åldrarna 12 till 15 år använder smarta telefoner tyckte hon att det behövdes göras förändringar digitalt som kunde tilltala både barn och vuxna.

– Nästan alla generationer är vana vid plattor. Studierna visade det så tydligt. Det var ett naturligt steg att ta, vi ville förnya utställningsmediet.

På plattorna går det bland annat att se fossilers förmågor och egenskaper, ”statics”, i form av staplar. Till exempel går det att se hur bra ett djur kan vara på anfall och hur bra den är på skydd – något som Tove Frambäck menar barnen redan kan från exempelvis Pokémonkort.

DN

Under SiteVision-dagarna pratade jag om utvecklingen av lösningen

Ett antal bilder från utställnignen

Comments (1)

  1. Mycket spännande lösning!
    Jag ska ta mig förbi och spana in hur det känns så fort tillfälle ges, men det ser ju kanon ut! Bra jobbat.

Leave a Comment

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>