orgpostbildNRM

Ett annorlunda SiteVision-projekt för Naturhistoriska

Jag har under vintern hjälpt Naturhistoriska riksmuseet med ett lite annorlunda projekt, de ville ha interaktiva presentationer till sin utställning En souvenir för livet.

Tanken var att besökarna skulle kunna bläddra i bildspel som visade upp vilka varor man får ta med tillbaka från semestern. Det skulle även finnas ett spel där man skulle gissa på vilka varor som är OK.

Eftersom Naturhistoriska använder SiteVision på webbplatsen och intranätet ville de även använda det för att hantera bilder, texter och frågor. Resultatet visades sedan upp med hjälp av applikationen Kiosk Pro.

Det krävdes en del kreativt tänkande för att lista ut vilken struktur i SiteVision (mallar, sidor, länkade layouter, struktursidor etc) som fungerade bäst för både redaktörer och användare.

Vi använde Royal Slider för ”bläddringsfunktionen”. Den här bildvisaren fungerar mycket bra med input från telefoner eller plattor.

Det var mycket press på premiären och generaldirektörer från Tullverket, Jordbruksverket och Naturvårdsverket höll tal.

Naturhistoriska

Artikel

Comments (1)

  1. Pingback: Presentationer från SiteVision-dagarna | Johan Albertsson

Leave a Comment

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>