Upplands-Bro

Upplands-Bros responsiva SiteVision-webbplats

Upplands-Bro kommun kontaktade mig och förklarade att dom ville ha en enkel ny responsiv webbplats, vilket resulterade i mitt första projekt där jag endast använde de nya inbyggda responsiva funktionerna i SiteVision.

Dessa funktioner låter användaren skapa en mobilvänlig webbplats utan att koda varken HTML eller CSS. Detta var precis vad Upplands-Bro önskade sig; deras prio var att få en webbplats som skulle vara mycket enkelt att förvalta i framtiden.

Ett tidigare projekt hade lämnat efter sig en webbplats byggd på så sätt som ingen inom förvaltningen förstod. De kunde därför inte ändra utseendet eller funktionaliteten, utan var alltid beroende av konsulter. 

Även om de responsiva funktionerna är nya och odokumenterade är det tämligen enkelt att förstå hur de fungerar. Funktionen bygger på ramverket Twitter Boostrap vilket gör att ramverkets dokumentation är till stor hjälp.

Alla inställningar görs i menyerna, men vill man skriva egen CSS finns det även inputfält för detta.

Vi byggde faktiskt först webbplatsen utan de responsiva funktionerna på grund av tidspress, men sen var det bara några få dagars jobb att lägga till den responsiva funktionen till grundmallarna. Textsidor pekades sen om till nya grundmallen och webbplatsen blev mobilapassad, utan att redaktörerna behövde gå igenom alla sidorna.

Jag blev mycket positivt överraskad av hur enkelt det var att bygga en responsiv webbplats med denna nya funktionalitet i SiteVision 3.1!

Kan även tillägga att webbplatsen använder den nya cloud-tjänsten som SiteVision tillhandahåller. Tjänsten var mycket smidigt som helst: jag mailade över SVA-filen, och två timmar senare kunde jag logga in och fortsätta arbeta, men nu helt utan att Upplands-Bro kommun behöver tänka på serverdrift eller uppgraderingar.

Comments (2)

  1. Pingback: Upplands-Bro använder inbyggt responsive stöd i SiteVision | MKSE.com - All about CMS

  2. Björn Alexandersson - Svara

    Bra jobbat! Håller med om att det är en riktigt lyckad implementation i att bygga responsive!

Leave a Comment

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>